• Contrast
    • Layout
    • Font

Pirkkalalainen Susanna Ahola osallistui Varalan Personal Trainer- kurssille numero 13, joka alkoi marraskuussa 2021. Näin hän kertoo hakeutumisestaan koulutukseen:

”Korona-aika ja sen aiheuttama muutos asiantuntijatyössä oli vauhdittanut kierrettä, jossa arkeni keskittyi lähes ainoastaan työstä palautumiseen ja oloni oli henkisesti hyvin harmaa. Keväällä 2021 olin hakeutunut itse Personal Trainerille valmennettavaksi tavoitteenani saada selkävaivani pois päiväjärjestyksestä. Valmennuksen aikana huomasin, että minussa alkoi orastaa mielenkiinto ymmärtää lisää kehon ja lihasten toiminnasta. Tuolloin treenaamisen ja hyvinvoinnin maailma alkoi kiehtoa minua yhä enemmän.

Syksyn tullen minua vaivasi koko ajan tunne, että haluan arkeeni jotain uutta ja oppimisen janoani ruokkivaa tekemistä. Huomasin selailevani erilaisia PT-koulutuksia, jotta pääsisin oppimaan lisää treenaamisesta ja kehon toiminnasta. En kuitenkaan tuolloin ajatellut päivätyöstäni irrottautumista vaan motiivini oli ainoastaan itseni sivistäminen. Lisäksi ajattelin, että PT-koulutuksesta saisi varmasti mukavaa vaihtelua, kun pääsisi tutustumaan uusiin ihmisiin. Muutaman kuukauden asiaa hauduteltuani hain Varalan Urheiluopiston Personal Trainer- koulutukseen. Varalan valitsin siksi, koska ajattelin sen olevan Suomen vanhimpana urheiluopistona opetukseltaan varmasti korkeatasoinen. Opinnot alkoivat marraskuussa 2021”, Susanna toteaa.   

PT-koulutuksesta potkua uudelle uralle

Personal Trainer-koulutuksesta käynnistyi Susannan elämässä aivan uusi luku, jollaista hän ei ollut osannut kuvitellakaan hakiessaan koulutukseen. Istuttuaan Varalan ensimmäiseen opetusviikonloppuun, Susanna tunsi tulleensa omaan paikkaansa.

Hurahdin totaalisesti. Varalan koulutusviikonloput herättivät minussa kerta toisensa jälkeen tunteen, että tässä maailmassa on jotain, mikä vetoaa minuun. Näin opettajista, että he todella nauttivat työstään ja liikunnan ilo välittyi kaikessa tekemisessä. Vaikka opetusviikonloput olivat pitkiä päiviä täynnä asiaa, sain niistä aina todella paljon virtaa ja paluu tavalliseen työarkeeni viikonloppujen jälkeen tuntui kerta kerralta vaikeammalta. Löysin itseni jatkuvasti miettimästä, voisiko tämä liikunnan maailma olla myös minun maailmani?”

Kurssin edetessä Susanna kertoo sisäisen ristiriitansa silloisen työarkensa ja hänessä syttyneen intohimon välillä kasvaneen niin suureksi, että hän alkoi tosissaan miettiä alanvaihtoa hyvinvointialalle PT-opintojen jälkeen. Veto alaa kohtaa oli suuri, vaikka arjen uusiksi laittaminen ajatuksena hirvitti. Olihan hänellä ollut jo pitkään vakiintunut päivätyö ja arki rullasi omaa, tasaisen tuttua latuaan. Susanna koki, että Personal Trainerin opinnot antaisivat hyvän pohjan tehdä valmennustyötä, mutta oppimisen halu oli niin valtava, että jotain muutakin hän haluaisi PT-koulutuksen jälkeen opiskella.

”Mietin ensin pitkään monenlaisten liikunnan koulutuksiin hakeutumista, mutta sitten vastaani tuli fysioterapeuttikoulutus ja se iski minuun saman tien kuin metrinen halko: tuo se on, minun kutsumukseni. Fysioterapeuttina voisin kokonaisvaltaisesti auttaa ihmisiä vaalimaan ja edistämään terveyttä, liikkumista ja arjen toimintakykyä. Niinpä laitoin jännittyneenä paperit sisään yhteishaussa tietäen, että fysioterapeutin opiskelupaikkoja on vähän ja kilpailu niistä kovaa. Onnekseni sain opiskelupaikan ja täysipäiväiset fysioterapeutin opinnot aloitin syksyllä 2022.”

Susanna valmistui Personal Trainer- koulutuksesta lokakuussa 2022 ja samaan aikaan hän oli jo aloittanut fysioterapeuttiopintonsa. Lisäksi hän tekee toiminimensä kautta yksilövalmennusta kotikulmillaan Pirkkalassa sekä lähikunnissa sen, mitä opinnoiltaan ehtii.

”Kurssin päätyttyä voin täydestä sydämestäni todeta, että Varalan Personal Trainer- koulutus käynnisti elämässäni todella ison tapahtumasarjan. En todellakaan vuosi koulutuksen alkamisen jälkeen ajatellut olevani täysipäiväinen fysioterapeuttiopiskelija ja PT-yrittäjä. En voi kuin kiittää Varalaa mahtavasta kokemuksesta ja todella korkeatasoisesta opetuksesta! Kiitos Julia, Simon, Titta, Jari ja muut opettajat. Voin lämpimästi suositella Varalan PT- koulutusta. Varoituksen sanana vain, että koulutus saattaa muuttaa elämäsi”, Susanna toteaa lopuksi pilke silmäkulmassaan.

Susannan valmennuksia ja matkaa fysioterapeutiksi voit seurata instagramin tililtä https://www.instagram.com/scoretrainer/ tai facebookista Score Training FI- sivustolta. Lisäksi hän kirjoittaa hyvinvointiin keskittyvää blogia yrityksensä nettisivuilla osoitteessa https://www.scoretraining.fi/score-training-blogi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top