• Contrast
    • Layout
    • Font

Kalevan kisat käydään tänä vuonna Tampereella 26.–29. elokuuta. Ne ovat 14. Tampereella järjestetyt Kalevan kisat ja samalla juhlistavat järjestäjäseura Tampereen Pyrinnön 125-vuotista taivalta. Varalan Urheiluopiston tiivis yhteistyö Pyrinnön kanssa näkyy Kalevan kisoissa majoitusmahdollisuuksina.

Varala sai kunnian myös olla mukana Kalevan kisojen ensimmäisessä tiedotustilaisuudessa tänään 19.5., kun kisoihin on jäljellä tasan 100 päivää. Varalan valmennuskeskuksen johtaja Hannele Hiilloskorpi toimi tiedotustilaisuudessa haastattelijana ja itse kisoissa hän toimii yhtenä 500 vapaaehtoisesta kuuluttaessaan Ratinassa.

Mahdollisuuksia urheilijoille, elämyksiä katsojille

Kisojen pääsihteeri, Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtaja Elisa Hakanen, kommentoi ”yleisurheiluboomin” olevan päällä ja kisojen valmistelun olevan jo käynnissä.

”Siitähän tässä on kuitenkin kyse, että me pystytään mahdollistamaan se, että urheilijoilla on hyvät oltavat tuolla ja tullaan tuottaan elämyksiä katsojille niin paikan päällä kuin television välityksellä”, kertoo Hakanen.

Pyrinnön yleisurheilijoilla on vahva edustus Kalevan kisoissa. Tiedotustilaisuudessa paikalla olivat aitajuoksija Reetta Hurske, ottelija Miia Sillman, seiväshyppääjä Urho Kujanpää sekä korkeushyppääjä Daniel Kosonen.

Kuvassa vasemmalta: Daniel Kosonen, Urho Kujanpää, Reetta Hurske ja Miia Sillman.

Edellisissä Tampereella järjestetyissä Kalevan kisoissa vuonna 2008 ei vielä kukaan heistä kilpaillut, mutta Pyrinnön paidoissa olivat he jo mukana kentän laidalla. Sillman ja Hurske muistelevat myyneensä jäätelöä Ratinan pohjoiskierteessä elokuun helteessä. Sillman paljasti ja samalla pahoitteli seurajohdolle, että taisi muutama jäätelö hävitä myynnin ohella myös hänen ja Hurskeen omaan suuhun.

Innostus on muuttunut jäätelön syömisestä täysillä kilpailuun. Urheilijat odottavat Kalevan kisoja, sillä ne kisataan tänä vuonna heidän ”omalla leikkikentällään”.

Aamulehden tallenne kisojen tiedotustilaisuudesta täältä.

Kalevan kisojen viralliset nettisivut: https://kalevankisat.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top