• Contrast
    • Layout
    • Font

WinNova ja Varalan Urheiluopisto ovat allekirjoittaneet sopimuksen pitkäkestoisesta strategisesta koulutusyhteistyöstä, jonka pohjalta jo syksystä 2021 alkaen liikunnanohjauksen perustutkinto on mahdollista opiskella Raumalla. Koulutus aloitetaan tulevaisuudessa myös Porissa.

Osapuolten tavoitteena on monivuotinen yhteistyö ja alueellisen liikunta-alan työelämän tarpeisiin vastaava laadukas liikunta-alan koulutus.

”On mahtavaa, että saamme aloittaa yhteistyön WinNovan kanssa. Strategiamme mukaan koulutus on Varalan kasvava ydin ja tämä yhteistyö meille tärkeä askel eteenpäin strategiamme toteutuksessa”, kertoo Varalan Urheiluopiston toimitusjohtaja Riku Granat.

”Yhteistyöllä tuomme Varalan Urheiluopiston korkeatasoisen liikunta-alan osaamisen WinNovan opiskelijoiden käyttöön. Pystymme lisäämään niin ammatillisen koulutuksen kuin alueellamme toimivien urheiluseurojen vetovoimaisuutta merkittävästi”, toteaa WinNovan toimitusjohtaja Lasse Schultz.

”Tämä on WinNovalle merkittävä askel koulutustarjonnan laajentamisessa. Uskon alan vetovoimaan ja opiskelijoiden kiinnostukseen koulutusta kohtaan”, kertoo WinNovan rehtori Juha Vasama.

Liikunnanohjauksen perustutkinto on toisen asteen tutkinto, joka antaa valmiudet erilaisiin liikunta-alan työtehtäviin sekä jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Tutkinnon suorittanut ohjaa liikuntaa erilaisille ja eri-ikäisille ryhmille, laatii fyysistä toimintakykyä ja terveyttä edistäviä henkilökohtaisia liikuntaohjelmia, suunnittelee ja johtaa liikuntaan liittyviä projekteja sekä suunnittelee ja järjestää liikuntatapahtumia. Tutkinnon yhteydessä opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa Personal Trainerin pätevyyden antava sertifikaatti.

Liikunta-alan ammattilaisten työ liikunnan ja urheilun keskiössä on merkityksellistä ja sillä on suuri vaikutus yksilöiden, yhteisöjen ja sitä kautta koko yhteiskunnan hyvinvointiin. Liikuntaneuvojien toimintaympäristöt ovat laajat ja tavoittavat kaikki ikäluokat ja eri tavoittein liikkuvat tai urheilevat asiakkaat. Liikuntaneuvoja voi työskennellä esimerkiksi kaupungin ja kunnan liikuntatoimessa, urheilu- ja liikuntaseuroissa sekä yksityisissä liikunta- ja kuntokeskuksissa. Tutkinto antaa hyvät valmiudet myös yrittäjänä toimimiseen. Tutkintonimike on liikuntaneuvoja.

”Haluamme olla luomassa tulevaisuutta, jossa jokainen voi nauttia liikkumisesta tai urheilusta, saavuttaa tavoitteensa ja voida hyvin. Yhteistyö WinNovan kanssa mahdollistaa visiomme toteuttamisen yhä laajemmin.”, kertoo Varalan Urheiluopiston rehtori Marjaana Eskelinen.

Koulutus suunnitellaan ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä paikallisen työelämän kanssa. Opintojen aloitus on vuorovuosin Raumalla ja Porissa. Syksyllä 2021 aloittava peruskoulupohjainen ryhmä käynnistyy Raumalla.

Koulutukseen haetaan yhteishaun kautta. Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen käynnistyy 23.2.2021. Lisätietoa koulutuksesta: varala.fi ja winnova.fi.

Tiedustelut:

Sopimus- ja yhteistyöasiat

Varalan Urheiluopisto
Toimitusjohtaja
Riku Granat   
+358 50 5583 813, riku.granat@varala.fi

WinNova
Toimitusjohtaja
Lasse Schultz
+358 44 4557 301, lasse.schultz@winnova.fi

Koulutussisältöön liittyvät asiat

Rehtori
Marjaana Eskelinen
+358 50 5663 313, marjaana.eskelinen@varala.fi

Rehtori
Juha Vasama
+358 44 455 7311, juha.vasama@winnova.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top